Wat is ethical hacking?

Hackers zijn gespecialiseerd in het kraken van informatiesystemen en netwerken. Meestal heeft hacken een negatieve bijklank, door de link met cybercriminaliteit. Hackers stelen data, vallen de systemen van bedrijven aan en blokkeren ze, om dan losgeld te eisen. Pas als ze dat krijgen, geven ze de data en systemen weer vrij.

Ethische hackers of white hats doen het omgekeerde. Ze proberen systemen en netwerken te kraken om de zwakke plekken bloot te leggen. Zo kunnen andere hackers niet meer dezelfde methode gebruiken. Ook met onze IT Security Scan spoort u zulke problemen op.

Een ethische hacker inhuren

De dreiging van cyberaanvallen op bedrijven groeit. Daardoor neemt ook de vraag naar ethische hackers toe. Die weten alles over de recentste tactieken, tools en motivaties van illegale hackers of black hats. U kan een ethische hacker alleen maar inhuren voor legale taken. Deze hackers respecteren namelijk de wetgeving: ze zullen geen inbreuk maken op systemen die niet bij uw bedrijf horen of die de privacy schenden.

Voordat u een ethische hacker inhuurt, moet u zich goed voorbereiden. Welk doel wil u bereiken? Welke taak geeft u aan de ethische hacker? En vormt die taak een inbreuk op de wetgeving of zorgt die voor een juridisch probleem? Nadien krijgt u de nodige aanbevelingen van de ethische hacker. Meestal staat u wel zelf in voor de uitvoering en opvolging ervan.

Vraag uw IT Security Scan aan

  • Optimaliseer uw security op basis van duidelijke adviezen
  • Beperk de gevolgen van een security-aanval
  • Zorg dat elke medewerker bewust omgaat met security

Ethische hacker in onze IT Security Scan

U kan ervoor kiezen om een ethische hacker in te huren als deel van onze IT Security Scan. Die zal dan grondig door uw systeem gaan om mogelijke lekken op te sporen en om virussen, spyware of cryptolockers te controleren. Er zijn namelijk nog altijd veel bedrijven die problemen ervaren door slecht beveiligde systeemtoegangen.

Bent u ook opzoek naar een partner?