Digitale technologie speelt een steeds belangrijkere rol in alle aspecten van onze samenleving. Toegang tot een computer en internet om te studeren en te werken is essentieel. Dit geldt voor jong en oud, hier in België maar ook in Europa en de rest van de wereld.

Kansarme groepen hebben de meeste kans om weinig of geen toegang te hebben tot de technologische middelen die hen een plaats in onze maatschappij garanderen.

Om deze groeiende digitale kloof te vermijden, recupereert Close The Gap afgedankte of vervangende IT-apparatuur bij bedrijven.

De hardware die het meest geschikt is voor de behoeften die Close The Gap identificeert, is de pc of laptop.

De kwaliteitscomputers die gerecupereerd worden, worden hergebruikt in sociale en educatieve projecten nadat ze gerecycleerd werden in overeenstemming met de ISO-normen (ISO9001 en ISO 27001), een kwaliteitsgarantie. Alle oorspronkelijke gegevens van de computer worden verwijderd (Blanco-certificaat).

Het project van UpFront met Close The Gap is zowel ecologisch (recyclage van materiaal) als sociaal (donatie van materiaal).

Close The Gap heeft grote bedrijven zoals Umicore, KBC en BNP Paribas Fortis overtuigd. Meer dan 400 bedrijven hebben materiaal geschonken! Het vzw heeft ook een netwerk van gelijkaardige organisaties in heel Europa en Afrika.
Meer details hier

UpFront, als bedrijf met een sterke aanwezigheid in IT-infrastructuur, biedt nu al zijn klanten de mogelijkheid om bij de aankoop van materiaal hun inruil te laten bestemmen voor dit project om de digitale kloof te helpen overbruggen. Bedrijven kunnen kiezen welk project ze willen steunen: lokaal, in Afrika, gericht op jongeren, enz. Het donerende bedrijf ontvangt een certificaat dat kan worden opgenomen in zijn ESG-balans.

Binnenkort publiceren we de lijst met deals die door UpFront zijn geïnitieerd.

Dit ESG-project vormt de kern van onze IT-business

Het moet snel een succes worden omdat het zo'n integraal onderdeel is van onze dagelijkse activiteiten. Het is nu al een bron van trots voor onze medewerkers en zal binnenkort een bron van trots zijn voor onze klanten. Iedereen zal blij zijn een bijdrage te kunnen leveren aan het overbruggen van de digitale kloof in onze samenleving.

Meer informatie over ons ESG-programma

Als je meer wilt weten over ons ESG-programma, zoals de overnameaanbiedingen voor Close The Gap of de aangeboden pakketten, neem dan contact met ons op.