1. Multifactor-authenticatie (MFA)

Multifactor-authenticatie of MFA verhoogt de veiligheid van Office 365 significant. MFA vereist naast een wachtwoord namelijk ook een eenmalige unieke code om in te loggen. Die wordt in realtime verzonden naar uw smartphone. Als hackers toch uw wachtwoord kunnen achterhalen, kunnen ze nog altijd niet inloggen zonder die tweede code.

2. Extra waarschuwingen

Als hackers toegang krijgen tot een e-mailadres in uw organisatie, stellen ze vaak een regel (rule) in die e-mails automatisch doorstuurt naar hun adres. U kan hiervoor extra waarschuwingen instellen voor uw Office 365-account. Als er dan zulke regels aangemaakt worden, ontvangt de administrator meteen een waarschuwing. Lees er hier meer over.

3. Conditional Access

Met Conditional Access bepaalt u op basis van locatie, IP-adres of zelfs type toestel wie kan inloggen met zijn Office 365-account. U kan bijvoorbeeld instellen dat een bepaalde app alleen maar beschikbaar is voor een gebruiker als die surft van een gekend IP-adres (zoals dat van het kantoor) en het toestel voldoet aan de vooropgestelde veiligheidsnormen. Zo krijgen hackers veel moeilijker toegang tot uw bedrijfsmiddelen.

4. Password Protection

Met Password Protection in Azure AD kan u instellen dat makkelijke wachtwoorden niet aanvaard worden voor uw Office 365-account. Door zwakke wachtwoorden technisch onmogelijk te maken, wordt uw policy een pak strenger.

5. Mailbox Audit Logging

Deze feature is niet standaard geactiveerd in Office 365, maar is heel handig om reactief te werken. Met Audit Logging kan u namelijk zien wie vanop welke locatie heeft ingelogd op een mailbox en welke mails er verzonden zijn. Die informatie kan u gebruiken om uw omgeving nog beter te beveiligen. Hier leest u er meer over.

6. Algemene IT-security van uw bedrijf

Naast specifieke maatregelen die uw Office 365- en Azure-accounts extra beveiligen, kan u nog andere algemene IT-securitymaatregelen nemen. Zo kan u uw medewerkers informeren over de verschillende methodes die hackers gebruiken om wachtwoorden te achterhalen. Vaak is het makkelijk om een valse mail te onderscheiden van een echte door enkele elementen te controleren.

Bent u ook opzoek naar een partner?