Voorbeelden van phishingmails

Bekijk dit voorbeeld:

Op het eerste gezicht lijkt deze mail echt. De logo’s van Office 365 en Microsoft zijn gebruikt en Microsoft Online Services staat vermeld als afzender. U zou dus kunnen aannemen dat het wachtwoord van uw e-mailaccount gaat vervallen. Maar als u over de link beweegt, ziet u dat u naar een phishingpagina gestuurd wordt.

Dit is een ander voorbeeld:

Ook hier merkt u dat de link naar een frauduleuze webpagina leidt, als u erover beweegt.

Als een hacker toegang krijgt tot bedrijfsgevoelige data of backend-software, kan hij aanzienlijke schade aanrichten. Wees dus op uw hoede en laat een mail bij de minste twijfel onderzoeken door IT.

4 tips om ransomware te bestrijden

  1. Hou uw Windows-besturingssysteem up-to-date, net zoals uw andere programma’s. Denk daarbij aan Office, Acrobat Reader en Java.
  2. Beweeg met uw muis over een link voordat u erop klikt. Zo kan u zien waar de link naartoe gaat. Is dat niet de site die u verwacht? Klik er dan niet op.
  3. Ga voorzichtig om met bijlages in e-mails. Welke hebt u nodig? Welke laat u toe?
  4. Sensibiliseer uw medewerkers. Iedereen moeten zich bewust zijn van de gevaren en zich bij elke mail afvragen of de inhoud en de afzender te vertrouwen zijn. Bij twijfel gaat de mail best naar IT. Daarna moet hij permanent verwijderd worden (shift + delete).

Meer tips vindt u hier.

Neem maatregelen tegen ransomware

Wil u de risico’s beperken door uw IT-security te optimaliseren? Neem dan contact op met onze experten, zij helpen u graag verder. Of ontdek onze IT Security Audit.

Bent u ook opzoek naar een partner?