Wie ben je, wat is je rol binnen het bedrijf en wat doet je bedrijf?

N.L.: Ik ben Nico Losschaert en werk reeds meer dan 6 jaar bij Orbid als system consultant. Ik implementeer vooral ICT infrastructuur projecten bij klanten. Daarnaast ben ik binnen Orbid de category owner voor backup & disaster recovery als architect en de Veeam expert binnen het bedrijf.

Orbid is in hoofdzaak de ideale ICT infrastructuur partner voor klanten binnen de KMO markt in Vlaanderen.

O.B.: Hallo, mijn naam is Olivier Bos en ik sta aan het hoofd van het technische team. Ik ben ook verantwoordelijk voor technische architecturen en R&D. Mijn dagen zitten vol met...

Welke successen hebben u en uw klanten behaald met Arrow Cloud Backup as a Service?

N.L.: Ondertussen voorzien we voor 50 klanten met bijna 3.000 accounts een backup van hun Microsoft 365 omgeving en er komen er alsmaar meer bij.

O.B.: Tot nu toe beschermen we iets meer dan 2.600 Microsoft 365-accounts voor bijna 60 verschillende klanten. Met gegevensvolumes variërend van een paar Gigas tot bijna 21Tb voor een van onze klanten.

Hoe integreert u deze oplossing in uw eigen aanbod?

N.L.: De Microsoft 365 backup oplossing is voorzien in onze Modern Workplace offering.

Voor klanten die de Modern Workplace offering niet afnemen, kunnen altijd als aparte service de Microsoft 365 backup oplossing afnemen om hun data te beveiligen.

O.B.: Geen van onze Office 365 accountpakketten wordt geleverd zonder cloudback-upoptie...

Onze focus op de moderne werkplek betekent dat klanten niet langer de keuze hebben om hun Microsoft 365-account niet te beschermen: de licentie is automatisch inbegrepen in onze pakketoplossing.

Hoe helpt het je te onderscheiden van concurrenten? Wat zijn de unieke voordelen/eigenschappen voor jou en je klanten?

N.L.: Wij zijn een consultancy-bedrijf en het is onze taak om onze klanten op vlak van ICT zo goed mogelijk te adviseren. Daarom adviseren we onze klanten dat heden ten dage een goedwerkende backup niet een nice-to-have is maar een must ongeacht of de data van de klant zich nu on-premise of in de cloud bevindt.

Aangezien er meer en meer data wordt bewaard in Sharepoint online, Exchange online, Teams en Onedrive for Business is hierin een goede en veilige backup cruciaal!

Voor de Microsoft 365 data wilden we een backup-oplossing voorzien met enkele vereisten.

  • een cloud-to-cloud oplossing met een eenvoudige en veilige portal voor de klant om de nodige restores te kunnen uitvoeren en dit tot op object-niveau
  • een veilige en centrale portal als service provider voor onze klanten te beheren en te monitoren
  • de nodige proximity (de data bevindt zich in een veilig datacenter in Nederland)
  • bij voorkeur onderliggende Veeam-technologie gezien ons gold partnership met Veeam en Veeam de grootste backup-vendor is wat betreft Microsoft 365 backup
  • er wordt een ongelimiteerde cloud-storage in onze oplossing aangeboden

O.B.: Onze toegevoegde waarde is advies en consultancy. We kunnen het ons niet veroorloven dat onze klanten geen bescherming hebben voor de kritieke gegevens die hun e-mails, hun bestanden op Onedrive of SharePoint vertegenwoordigen, en niet te vergeten het belang van het gebruik van teamkanalen.

Teams is een essentieel onderdeel van de bedrijfswereld geworden en niemand had gedacht dat deze gegevens verloren zouden kunnen gaan... Gelukkig biedt Arrow de mogelijkheid om alles in de cloud op te slaan en vooral om het te kunnen herstellen in geval van een probleem...

Welke specifieke klantcases waren er?

N.L.: Veel klanten van ons willen hun Microsoft 365 backups weg van de Microsoft cloud omgeving.

Dit om niet alle eieren in 1 mand te leggen 😉.

Daarom is het voor ons een grote meerwaarde dat de backups zich bevinden op IBM Cloud storage en niet in Azure.

O.B. : We hebben veel verschillende soorten klanten, ofwel KMO's die extra beveiliging willen zodat ze de inhoud van 365 accounts van sommige of alle mensen in het bedrijf niet kwijtraken, of we hebben klanten die op zoek waren naar een pakketoplossing en we hebben hen de Arrow-oplossing aangeboden.

Hoe helpt ArrowSphere bij het behalen van successen?

N.L.: Het is heel eenvoudig om via ArrowSphere een nieuwe tenant aan te maken en de nodige licenties eraan te koppelen. Vervolgens kunnen we op een snelle manier via de management portal de nodige backup jobs aanmaken en start de initiële backup van de tenant zijn Microsoft 365 data.

Aangezien we de werking van de onderliggende Veeam applicatie goed kennen, is de werking en zijn de mogelijkheden van de management portal vrij snel duidelijk.

O.B. : Eerst en vooral konden we, door ons voor te stellen aan de oplossing en de mensen erachter, de evolutie van het product testen en volgen vanaf het begin, denk ik.

Daarna zijn we begonnen met het opzetten van de oplossing voor ons bedrijf en konden we ermee leren omgaan en de beste manier leren om het te implementeren. De ondersteuning was in het begin altijd erg aanmoedigend en dat gaf ons ook vertrouwen in de oplossing.

Wat verwacht je van je toekomstige samenwerking met Arrow?

N.L.: We hopen om alsmaar meer en meer klanten via de Arrow oplossing een veilige backup te voorzien. Het toevoegen van nieuwe features en mogelijkheden zal dit alleen helpen om dit nog tot een groter success te leiden.

O.B.: Nog meer functies die ons nog meer goede redenen geven om de oplossing aan al onze klanten aan te bieden.

Cloud Backup laten we samen kijken naar de beste oplossing voor jouw bedrijf

Laat je contactgegevens achter en we nemen contact met u op om een afspraak te maken. We laten u de mogelijkheden zien van onze business oplossingen voor Cloud Backup